En annan dag på en Annandag

Annandag jul 26/12 2011:

Snö: Nej
Temperatur: + 10
Sol: Ja
Vind: För mycket
Strömavbrott hela dagen: Ja (04:00 - 21:45)

Vad resulterade detta i?

Jo, ett strömlöst hem som blev upplyst av alla olika stearinljusslag. Stormköket plockades fram. Där värmdes vatten i omgångar samt julgröten. Mycket speciell upplevelse detta.

Jag tyckte det var såå spännande o häftigt att det äntligen hände något. (Förutom att jag inte kunnat sova på helat natten eftersom stormen höll mig vaken och jag trodde huset skulle lyfta från marken - likaså min säng.. inte så värst rogivande)

Men när klockan närmade sig 15, 16 på dan så var det inte lika roligt längre.. det var alldeles för lugnt, saknade allt liv omkring; TV o film o sånt kul. Jag såg dimmigt pga av alla ljus som brann och brasan som sprakade vilt... Tur att jag hade fått en så bra bok i julklapp som jag började läsa: Egoboost (av Isabella Löwengrip).
Vi beställde hem mat från pizzerian och gladde oss åt att den var varm.

Klockan 21:45 brummade elen igång och lyste upp hela vardagsrummet varpå både jag o min syster tjoade till som om vi hade varit fast på en öde ö och äntligen blev räddade.

Tänk vad bortskämd man är. Och framförallt hur beroende man är av el och allt sånt. Det är rätt sjukt.

Så klarade vi denna dag utan ström.





Godnatt!


En annorlunda jul

Julafton i år firades hos min morbror i hans nya hus i Tyresö. Vi var 14 personer sammanlagt; min familj, morfar, kusiner, morbröder och respektive.
En jul utan snö. En jul på en annan ort - alltså en annorlunda jul. Men det var så himla trevligt och mysigt på alla sätt. Massa god julmat, mysig stämning, härlig gemenskap. Mycket skratt. Ja, när släktträffarna sker sällan är det väldigt kul när de väl inträffar. Och nu var det extra trevligt.

På juldagen kom pappa och morfar hem till oss ute på vischan och vi firade jul(afton) igen. Med pappa. Denna gång var det vi som öppnade våra klappar (som vi sparat så fint tills detta tillfälle). Jag var mer än nöjd med allt. Underbara julklappar och att bara få vara med nära och kära. Det betyder väldigt mycket.

Denna jul var annorlunda, men jag kunde nog inte ha fått det bättre. Såå glad o nöjd.

Musikalduetter

Idag har vi alla i klassen framfört våra inövade musikalduetter. Och det gick ju jättebra! Vilken känsla alla visade upp, magiskt!

Så, duettredovisning, check!
Och nästkommande redovisning ääär.... dansduett på onsdag, wish me luck! :)

Var borta två dagar från skolan, feber och förkylning, och det känns som en evighet samtidigt som det också känns lite omtumlande att va tillbaka. Men jag har sovit jättemycket - jag är ju utvilad.

Well well, snart lov!! Otroligt.


 

Måndag, check! och därmed är det 4 dagar kvar......


It's beginning to look a lot like christmas

Ja... förutom att det typ regnar och stormar som bara den! (som bl.a. bidrar till skallrande fönster och glappande TV-kanaler) Superjuligt verkligen. Men vad ska man göra? Man får försöka tänka bort det där utanför, trotsa vädret och vara inne o mysa: Tända adventsstjärna, ljusstake, tända ljus - kanske ett doftljus som gör att det luktar kanel i hela huset, inte fel :) Och som pricken över i:et JULMUSIK. Tadaa, nu är det väl allt julstämning. Ja, man får en helt klart godkänd försmak av julen.

Faktum är att det faktiskt kom ett snöfall i början av veckan... ojoj haha, jag tror jag aldrig blivit så lycklig av snö nån gång! :) I tisdags blev det en hel Vittsjö-kväll med ett gäng från klassen. Först var vi på julkonsert i Vittsjö kyrka där Vocal Six sjöng. Det var otroligt bra - magiskt! Efter det begav vi oss hem till en av oss och åt gröt, pepparkakor, drack glögg o lyssnade på julmusik. Det låg även kvar lite snö på marken. Bra timing där! :) Första riktiga känslan av jul! Åh, vad mysigt det var!

Nu är det sista veckan kvar innan lov! Häftigt. Så har man tagit sig igenom en termin på Musikteaterskolan - med glädje! En tuff termin på många sätt - hade jag inte tyckt om detta hade jag aldrig pallat. Så är det. Men jag är bara glad att jag har fått chansen att gå här. Man får inte nog av erfarenheter eller lärdom. Eller fantasi heller för den delen :)

Men innan vi går på lov har vi ju lite kvar att visa upp: Musikalduetter, dansduetter, dramaredovisning, musikalteaterdans(sång+dans). Och precis om en vecka är jag i mitt kära Stockholm och hemma hos min älskade familj! <3 Längtar så!

Jag ser verkligen framemot vad nästa termin har att erbjuda. Massa skoj! Mycket slit säkert, men vi gör det här tillsammans - don't forget!

Nu har ju jag åkt på nån slags förkylning med feber och snuva och huvudvärk..hm dumt.... men tackar för att det äntligen bröt ut. Så nu måste jag försöka kurera mig så jag kan prestera sista veckan. Det vill jag ju kunna göra.
Kände på mig att La Fondell skulle vinna ikväll. Speciell o utstickande, no doubt. Ja, det kändes som att Robin lite gav upp... som att han visste att hon skulle vinna. Men han verkade nöjd och är en värdig 2:a...fint. Sjöng underbart bra (som alltid) men hans uppträdande av "Halo" idag nådde inte riktigt upp till hans tidigare... för då var det MAGISKT.

Naej, nu blir det till o sova!

Godnatt!

RSS 2.0