När får man tycka synd om sig själv?

Hej alla friska o glada människor!



Det finns inte så mycket roligt att berätta. Inget nytt heller. Bara att jag fortfarande är sjuk och att allt är skit. Så känns det i alla fall. Jag får inte anstränga mig. Inte träffa folk (om de inte vill bli smittade såklart). Inte gå långa sträckor. Bara t a  d e t  l u g n t. Grejen är att jag orkar inte göra så mycket. Min hals är jättesvullen idag och imorse kunde jag knappt andas, det var sjukt obehagligt. Det dunkar i mitt öra, men det gör inte ont. Om nån annan har haft körtelfeber så går det jättebra att dela med sig av tips eller egna erfarenheter. Väldigt tacksam för sånt. Jag står snart inte ut längre.




I'm sick of being sick!

Jag ooorkar inte. Är totalt less på det här nu. Nu har jag vart "sjuk", känt mig inte okej i över en vecka. Det är verkligen INTE okej. Vad är det här liksom?.. nåt straff? Kan inte komma på nåt jag skulle bli straffad för. Det jobbigaste symptomet är tröttheten. Den har funnits hos mig hela dan idag. Jag har ingen lust till att göra något. Bara gå runt hemma. Det är det jag orkar göra.

Det jag har gjort dessa dagar är att rensa papper, slänga papper, sortera papper! Efter 3 fyllda pärmar med insatta noter, 1 ½ sopsäck med övrigt oönskade papper och totalt 1 full papperskasse med tidningar börjar det kännas riktigt bra! Hur kunde jag vänta så länge till att inse att: Nu måste jag nog ta o rensa mina papper. Det är lätt att tänka så, men det är tydligen tusen gånger svårare att ta tag i det. Så ÄNTLIGEN blev det av. Nu när jag hade tiden. Det känns som en tung sten har lättat från mitt hjärta.


Hatar att vara sjuk. Speciellt när det går upp o ner. Ena dagen känns det som om "ja, men jag blir bättre tills imorgon!" och andra dan känns allting skit och elände!



Jag vill bli frisk NU. Ska det va så svårt att förstå.


Nu är det dags att sova för min del. Först alvedon, sen sova... kanske läser lite Martina Haag innan sömnen faller in. Bara för att hon e så rolig.








Godnatt


    

Norrland 2010

Så tänkte jag berätta lite kort om vår årligt traditionella resa upp till vår sommarstuga i norr. Den ligger i Pausele. Det är aldrig någon som vet vart det är, så då säger jag på en gång "det är mitt emellan Storuman o Lycksele". Fast det är inte alltid det heller hjälper. Då blir det "Umeå och in i landet, i mitten." Där ligger vår lilla sommarstuga med tomt. Massor av skog och en stor äng nedanför.

Stället ligger helt i obygden och det finns knappt några människor där. Kanske några enstaka, men dem märker man sällan. Man kan säga att man är nästan helt isolerad från omvärlden. Om man nu inte känner för att åka iväg nånstans där det finns mer folk. 
Det man måste ha är bil. Den lilla handeln som låg ca 2-3 km från stugan har lagts ner. Förr kunde man cykla dit och det gick ju bra om man jämför med förutsättningarna. Men nu går det inte. Så det är till att åka till Gunnarn - orten bredvid - och handla. Det är väl nån mil dit. Så det känns rätt värt att ha en bil då.

Liksom tidigare år hyrde vi bil och man är alltid lika spänd på att få veta vilken bil man får. "Är det okej om ni får en lite större bil?", säger mannen bakom disken. Vi hade kryssat för modellen mindre på hemsidan. "Visst, det är okej", hade pappa svarat en aning förvånat. Haha, jag såg framför mig värsta jeepen eller minibussen. Men icke. Det var det inte. Vi fick en jättefin Ford Mondeo, som bara hade gått 16 km när vi fått den. Ville skryta lite bara.

Vi hade otur med myggen detta år. Det bara iiiiiiinade om dom hela tiden. Fy, usch och skit vad jobbigt! Och inget medel hjälper ju heller. 

Nu är jag iallafall hemma. Tillbaks till den stora staden och civilisationen. Det är jätteskönt. Men det känns fortfarande lite ovant efter de tillbringade 10 dagarna på ett nästintill folktomt ställe. Fick också lite av en värmechock när man klev ur planet på bromma. det har definitivt inte varit så varmt i norra Sverige.

Och vad får man som välkomstpresent då? Jo, körtelfeber. Hur kul är det på en skala? jo, -5 ungefär. Och jag som skulle börja jobba till veckan!! jäkla dålig timing! Så med svullen hals, huvudvärk och yrsel till o från har jag blivit beordrad vila och ingen ansträngning i ca 1 vecka... och ingen närkontakt.




Så här kommer väl min vecka att se ut:

Vakna
Alvedon
Vila
Förbereda mig inför hösten och den stora flytten genom att skriva nån slags packlista (I can't believe it?!!!)
Sitta ute en stund för att få frisk luft. Fast man får snarare en kvavchock av att sitta ute.
Kanske blogga lite om min tråkiga vecka
Alvedon
Sova!


Alltså en väldigt exotisk, mysig och mycket spännande vecka!


Nu ska jag ta en alvedon och sedan sova.



Kul.


Eclipse! <3

Ville bara säga att jag var o såg Twilight: Eclipse i onsdags på premiärdan! :) Nu är jag inte ett sånt fan som har läst böckerna. Det orkar jag inte, men jag kanske skulle vilja läsa dem ändå...bara för att. Hm aja, nu har jag iallafall sett filmerna. Ååhh vad Eclipse var bra!! Det blir rätt spänt o dramatiskt o känsloladdat i olika lägen och man liksom håller andan några gånger genom filmen. Väldigt bra (och snygga!!) skådisar och visst är det en annorlunda story, men den är populär. Oj vad populär den är!

Där satt man i biosalongen och skrattade eller applåderade eller höll andan tillsammans med de övriga överrepresenterande fjortisarna... inte för att jag gjorde nåt av det nyss nämnda....

Men det var så skönt, för i denna film var det lite mer humor och ironi än vad det har varit i de tidigare filmerna. Så, ja visst kändes stämningen mer upplättande.

Men det var iallafall en bra film tyckte jag. Mer action och det hände helt klart mer! 
Man kan inte annat än älska den!



Som sagt, jag är inget totalt jättefan..... men filmen ägde och det är svårt att ogilla Twilight!!





 


RSS 2.0