Älska ditt ego :)

Alltså, varför är det så lätt att vara nån annan istället för att vara sig själv?! Man skulle lika gärna kunna strunta i alla andra och bara fokusera på sig själv. Men, nej, så funkar ju inte riktigt samhället. Jag måste självklart poängtera att det är klart att man ska tänka på sig själv, men dels är det ju inte bara en själv som existerar och dels är det faktiskt svårt att lära sig.
Grejen är att vi påverkas så mycke av media. Det är media, media MEDIA som bara väller ur sig påståenden som talar om för dig hur du ska se ut och vara. Är det positivt? Får du bättre självförtroende av reklamen som säger att du ser 10 år yngre ut av en likgiltig, smetig, vit kräm?! Tydligen tycker de det inom den branschen, eftersom kvinnan på tv:n som slänger med håret säger: För det är du värd.

Men bra då. Då har vi det klart för oss. Vi är värda det. Skitbra.

Bullshit! Vi människor är i behov av varandra - på nåt sätt. Vi påverkas ju av varandra, annars skulle världen inte se ut såhär idag. Och man kan inte veta om det vore mer positivt eller negativt om vi inte påverkades av varandra?
Så bara för att vi råkar ha en massa media konstant omkring oss, måste vi inse att det inte alltid är sant.. Jag vet att många redan vet det.. men jag vill ändå konstatera det. Det är så lätt att dras med av all reklam och perfekta ansikten/kroppar i tv-rutan som lockar. Som en desperat vädjan om att: Köp den här produkten så blir du lyckligare!
Men shit asså, det går ju inte.. det är bara trams - det mesta av det.
Kan man inte bara sätta sig ner och verkligen fundera på vad som känns bäst för en själv?! Jag tror många har svårt för just det.
Och sen om man misslyckas med det, har man troligtvis inte hittat sig själv, och därefter kan det hända att man dras med av andra människor.. och försöker efterlikna. Det kan vara ens vänner man ser upp till, sin idol, eller den där skitsnygga tjejen/killen som man tycker verkar vara bara såå perfekt...
Jag tror att chansen till ett bättre och mer lyckosamt liv är att känna till sig själv. Vad vill jag med mitt liv? Okej, det där var inte precis en lätt fråga... nej verkligen inte.. men såhär! Man vet själv vad man tycker är roligt och det finns alltid nåt som man brinner för.

Liksom, vad handlar "Idol" om? Tja.. personer som vill bli stjärnor. Och de flesta av oss vet att det krävs självförtroende. Det visar att du kan klara det, du tror på dig själv!
Och det har man användning för i alla situationer i livet, right?

Så glöm inte bort att boosta ditt självförtroende lite extra i jobbiga situationer, det kommer om inte annat stärka dig som person.

Livet: oändligt, eller en förkortning av något väldigt stort?

"Vad är meningen med livet?" = en frågesällning som är näst intill omöjlig att besvara. Och det är just det som är så himla.... ja, störande. Frågan väcker ju oändligt många funderingar och spekulationer som i och för sig också vanliga frågor gör. Men detta är ju nåt som vi inte ALLS har nån aning om. Det ligger utanför allas vårt intellekt! Det är det som då gör oss huur nyfikna som helst.

 "Jag vill veta!" "Jag vill förstå!"

Vi människor måste alltid behöva veta en massa saker. Vi är i behov av att känna till och veta och ha kunskap om det ena och/eller det andra. Men vi har då insett att vi inte alltid kan få som vi vill. Vi har insett att det verkligen finns nåt som är helt obegripligt.

Asså, jag tycker det är jätteintressant med filosofi och typ såna här spekulationer, men jag tror att man efter ett tag blir knäpp om man bara sitter och funderar, funderar och FÖRSÖKER sätta sig in i den avlidnes situation......

Liksom, hur enkelt är det egentligen att forska om livet efter döden?!! Det säger ju sig självt: Svårt, alltså!


OBS. Detta är första halvan av det inlägg jag skrev. Den andra delen försvann! Jag kommer tyvärr inte ihåg resten, suck. :( Och detta är tack vare den superduper pålitliga datorn (eh, not) som var tvungen att krascha just när jag skulle spara o publicera!
:( Hate it!

RSS 2.0