Andas in, andas ut - nu kör vi!

Idag har det vart en sån där konstig dag, med sånt där konstigt tråkigt väder som gjort att man känt sig sådär onödigt trött o seg. Visst ska man väl va de ibland, men jag kände mig liksom inte skönt trött. Jäkla väder som inte kan bestämma sig. Stekhett ena dan, skyfall den andra. Men jag trotsade vädret och va ute med cykeln en sväng, nä det blev faktiskt två svängar :) Det var behövligt kände jag. Frisk luft brukar hjälpa för det mesta. Det luktar så gott i naturen när det har regnat. Så friskt och härligt. Och det är så grönt o skönt överallt. Då blir man glad, och samtidigt blir man påmind av att sommaren snart är här - om nu vädret vill bestämma sig nångång förstås.

Jag räknar lite motvilligt, men också glatt ned: 11 dagar kvar!!! :S :S :S :D :D
STUDENTEN är snart här! 

Nu... strax är det vecka 21 och det blir en intensiv vecka. Vi, 07esmu, ska göra våra allra sista konserter -vår slutkonsert och det ska bara bli så bäst!! Det är det sista vi gör tillsammans - ever!!! Bara att tänka på det ger mig rysningar!

Så nu i vecka 21 blir det repa,repa,repa,repa och konserta, konserta!



Let's do this!! :D

"Sway with me.."

Åh vad jag är glad nu! Vi hade dansuppvisning idag med showjazzen. Vi dansade till låten "Sway" - Pussycat Dolls versionen. Himla bra version..och låt såklart! Tillsammans med 13 andra grupper i olika stilar dansades det allt från street till orientalisk dans, alltså ett riktig danshappening! Och trots att vår grupp hade reducerats från typ 13 till 6 personer på en termin och att vi är relativa nybörjare, lyckades vi ändå framföra något riktigt bra. Det kändes så iallafall och vi fick positiv respons från de andra dansarna. Det bra var att vi hade 2 föreställningar vilket gör det mer värt! Och grejen var att båda föreställningarna gick jättebra. Så brukar det inte vara :)

Vi har verkligen slitit med koreografin. Den här koordinationen man ska/bör ha är svår att hitta... iallafall för mig. Det kan vara väldigt simpelt vid ett tillfälle. Och nästa gång trasslar allt ihop sig. Men vi har ju haft en underbar lärare - duktig och full av energi, vilket gör det roligt även när det är som svårast. :) Jag har lärt mig otroligt mycket i "ämnet" dans. Började i höstas som nybörjare. Och nu kan man grunderna och känner sig någorlunda säker på dem. Och har klarat av en koreografi (felfritt!) till en hel låt! Jag är lite stolt!
  
Jag hade iallafall jättekul!!! Ska ganska säkert fortsätta med danseriandet i höst (om jag nu inte kommer in på Hola folkhögskola, men det får man ta då). Och så lite teaterlektioner på det. Och som pricken över i:et även lite sånglektioner som kan klämmas in. Musikal nästa!

Så nu är man typ ganska död efteråt.. nejnej, inte död, bara väldigt skönt trött - i kroppen och i allmänhet.

Riktigt nöjd med dagen! Dock har ju detta krockat med Idol-audition som ägde rum i Sthlm today.. vilket var synd :/ Varför ska alltid viktiga grejer krocka med varann och varför drabbas alltid JAG?! Lite så känns det. Fast det är inte kört riktigt än, det tror jag inte. Jag deppar inte över det. Inte just nu.

Mycket har hänt på så kort tid

Som sagt, mycket har hänt på så kort tid så det är väl dags att skriva nåt nu :)

Det började med att jag skulle åka till Umeå på audition, detta var den 23 april. Jag kan ju säga att den 24 april var min otursdag - hela dagen igenom faktiskt! Varför? Jo, för att man inte alltid kan ha bra dagar. Men då undrar jag, varför kom min otursdag på den VIKTIGASTE DAGEN I APRIL??! Det är ju så jäkla typiskt asså.
Det började med att mitt nattåg var 1 timme försenat. Det får inte hända. Men det hände. Mhm, okej, jag fick typ skynda mig till balettakademien (där audition ägde rum). Som tur var hann jag, men ändå. Sen fick jag en sånguppspels tid kl. 16. Okej, vad bra, tänkte jag, då har jag massa tid på mig. Tror ni inte att hela schemat plötsligt har tidigarelagts 3 timmar, JO, det är precis vad som hände! Då blev man inte lite stressad.. och nervös såklart! Det var iallafall tur att det var två andra sökande där som jag kände, det var trevligt :)
Jag vet inte vad som hände sen när vi äntligen skulle sjunga och framföra monolog inför juryn. Jag var rätt taggad, men varför hade jag en oroskänsla som låg o gnagde? Det kan jag inte svara på, dagen hade ju varit helt kaosig, det är säkert en av orsakerna varför min audition gick ganska mycket åt skogen.. Jäkla skit!
Monologen gick ganska bra, men varför kunde jag inte sjunga normalt?! Jag blev nervös, och när jag stod där framför juryn beståendes av kanske 4 lärare och en musikalartist, f.d. elev? insåg jag att det här var på riktigt, det var inte bara nåt man sett på internet.... eller på ett papper;

 "Du är välkommer på audition till Musikalakademien v.16 23,24,25/4" (Ja, 24:e o 25:e om man gick vidare från dag 1.) 

När jag läste det på den hemskickade kallelsen, började jag ju inse vad jag gett mig in på. Men när jag var på plats i verkligheten var det som att bli oförberett inputtad, även om jag var säker på det jag skulle göra.. jag fattar inte... det här var ju det jag skulle satsa på. Det hade jag tänkt. Men det räckte inte, jag nådde inte ända fram. 

Jag hade en dålig dag. Och den inträffade just den 24 april. Mer kan man inte göra. Jag har trängt det här åt sidan och fokuserar på nuet och min sista tid som musikelev på Värmdö gymnasium. Det är viktigast just nu. 
Men! Jag har inte gett upp än, nänä! För igår slängde jag in en ansökan till ännu en folkhögskola, Hola folkhögskola, som ligger i västernorrland. Den råkade ha en musikallinje (eller rättare sagt, sceniskt förberedande), ansökan skulle händelsevis vara inne 15 maj och audition råkade äga rum, naturligtvis på skolan, men hör o häpna, även i Stockholm och datumet är 12 juni, vilket innebär att jag har kunnat hämtat mig från studenten i en heel vecka!! Har jag tur, eller har jag tur??!! :D

Så, det finns fortfarande lite hopp i detta förgångna lilla mörker som inträffade i Umeå! ;)


Igår var det valborg och jag var hemma hos Hanna o firade med hennes pojkvän och hans två kompisar. Det var jättetrevligt även om vädret inte var det vackraste :/. Vi grillade o drack. ;) Det har resulterat i en trötthet som jag har känt i princip hela dagen, men det var det värt.

Nu ska vi snart äta här hemma, vi är lata idag o beställer hämtmat, men det är trots allt helg. Lite får man unna sig! Jag börjar bli hungrig!




  

RSS 2.0