Jag vet nu vad som väntar till hösten.....

Svaret är: HOLA FOLKHÖGSKOLA



Hihiihi... jag gillar att jag äntligen har lyckats. På det fjärde och sista auditionförsöket lyckades jag med det jag har fösökt att lyckas med och kämpat med under hela våren 2010. Allt detta slit och jobb med ansökningspapper, förberedelse inför audition, alla dessa resor till olika platser i landet som också har gett en hel del erfarenheter och upplevelser, och sist och verkligen störst; själva audition!!

Mycket har jag klarat på egen hand, men verkligen inte allt! Jag har blivit stöttad, inspirerad och pushad till något jag inte trodde jag skulle ge mig in på. Det är jag så himla tacksam för!!

Jag klarade det, till slut. Och jag är så glad och stolt. Mitt självförtroende har också höjts ett snäpp. Man ska aldrig ge upp.


Det här är The Big Step In My Life!


Snart börjar det sceniska förberedelseåret på Hola Folkhögskola som säkert kommer bidra till massor! Jag hoppas verkligen på att det ska bli roligt och lärorikt! Jag lämnar allt här hemma och säger hej till nåt helt nytt! Hjälp vad konstigt! Självklart är jag rätt nervös, men också en aning förvirrad eftersom jag inte alls visste hur det skulle bli efter gymnasiet. Skulle jag bli antagen nånstans eller skulle jag börja leta arbete och bostad?? 


Den 16 juni i London på ett internetcafé i ett mail hade jag fått svaret! Lite chockad blev jag kan jag säga. Jag log resten av dagen.


Så, nu vet jag. Det känns skönt att veta. 
Det här ska bli så spännande!!





  

LONDON 14/6 - 21/6 2010



Min första gång i dubbeldäckarnas land upplevde jag ungefär så här: Bara såå härligt! Vilken stor stad... helt enormt! Äcklig, avgasig luft och sopor i högar på trottoarerna... Men ändå är den underbar.. Nu är jag så glad. Och uppfylld. Tänk vad ett litet miljöombyte kan göra.

 ~

Röda bussar och svarta, identiska taxibilar överallt, kommandes HELA tiden!! Människor gåendes eller cyklandes på varje liten ynka gata. Uteserveringar placerade var 10:e meter. Folk som springer ut o in från Starbucks med en take away-kaffe i ena handen. Så ser Londonlivet ut. Ganska häktiskt. Man blir själv stressad bara av att se andra vara det. Det blir allt förutom en lugn vecka här, det märker jag ganska snart.

Det var först när jag passerade Big Ben i The big bus company-guide bussen som jag kände att jag var i London. Redan dan efter vi hade anlänt till staden satte vi oss på denna buss som guidade oss med andra turister runt om på Londons alla gator. Vi paserade de mest kända byggnaderna och monumenten. Sådana som Big Ben (Houses of Parliament), London Eye, Buckingham Palace, Harrods, Trafalgar Square m.fl.
Det var väldigt mycket information att ta in kan jag säga! Speciellt som förstagångare i denna enorma stad! Men det var intressant och guiden var duktig på att berätta och hade tack o lov humor. Det gjorde turen roligare iallafall.

Madame Toussauds besökte vi och jag vet inte om det var bra eller dåligt att det var väldigt mycket folk som befann sig där just när vi skulle gå dit. Ibland stötte man ihop men någon... "Sorry!... oh, eh.. Justin Timberlake?!" Så det var inte alltid lätt att skilja på riktiga männsikor eller sådana i vax..! Det var verkligen brsa gjorda vaxdockor. Vissa var läskigt identiska, och andra lite mindre. Det var riktigt kul att gå där.

Vi var på musikal också... ojoj, det är nåt man inte kan missa i London! Teatrar lite här o där.. häftigt! Vi såg "The Lion King"! Storyn är väl inte så djup.. men shit säger jag - vilket sceneri och vilka kostymer!! Riktigt bra o sevärt!   

Oj, jag orkar inte skriva ALLT jag har varit med om... men det har varit otroligt många nya intryck! Det har både varit intressant, roligt och spännande!

En minnesvärd resa!


Jag kommer absolut åka till London igen!!  












Den berömda "Travel bookshop" från filmen Notting Hill





Fler bilder kommer snart!


Onsdag idag... 6 dar efter Studenten...

..och är fortfarande glad, både efter själva dagen och själva studenten! :D

Idag har jag varit hos Sofia och kollat in hennes nya fina lägenhet! :) Syftet med att jag var där var eftersom vi har eller rättare sagt håller på att skapa en ny musikstil - ytterst spännande......... (fortsättning följer!) ;) 


Imorgon ska jag till tandläkaren - mindre kul, och laga hål - verkligen minst kul (och det är bara jag som får sota för det) men jag tröstar mig ändå med att jag fortfarande inte behöver betala - puh och yes!

Min lillasyster har skolavslutning och jag har åtagit mig att fixa nån form av lunch. Det blir nåt lätt, som typ potatissallad med kyckling.

Så ska jag också beställa en klipptid till på fredag. Eventuellt ska jag också slinga håret ljust.. vill det så gärna, men undrar om det funkar... får göra upp med frisörskan helt enkelt.


Men nu drar jag mig till sängs.


Godnatt!  

~ STUDENTEN 3 juni 2010 ~

VILKEN DAG DET VAR!! :D Och SÅ trött man var på kvällen, (Vi får dra ut nån annan kväll när vi är mer taggade...och pigga) haha ;P Fortfarande helt uppfylld o trött!!!

Åh jag vill göra om det!! Att åka flak måste vart det roligaste jag har gjort, verkligen!!! Gud vilken härlig känsla, kände mig friiiiiiiiii från allt! HAPPY :D Och bästa vädret också!!!


Härlig stund på kvällen med mat o prat med många människor som kommit för att fira mig! <3
Och jag är jättetacksam för alla fina presenter jag fick, många "nyttiga" presenter, kommer komma väl till pass en vacker dag! :) Ja, det kändes som att några verkligen ville ha ut mig ur huset, hihi ;D



07ESMU har vart den bästa klassen! Vi gjorde det! Vi krossade allt och ägde alla! Kommer sakna er, och oss!
Tack för en minnesvärd tid helt enkelt! <3



Fattar det inte....?!



JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

Studenten 3 juni 2010


dan före dan före STUDENTDAN

Ska jag skratta eller gråta??! Igår hade vi vår allra allra sista konsert, SNYFT!! Det gick underbart bra och med fullsatt publik gav vi allt vi hade kvar att ge!! Har ärligt talat lite smått panik över att det endast är 2 dagar kvar tills vi tar studenten! Det känns jobbigt, jag har ingen lust att lämna skolan. Sommarlov, ja tack! Men det där att inte få fortsätta efter sommaren känns helt overkligt. Jag är väldigt skoltrött och det ska bli skönt att sluta på ett sätt. Och man kan ju säga att vi avslutar med flaggan i topp. Det tycker jag! Det är bättre att inte vilja sluta än att vilja sluta. Och faktiskt, det är nu man borde känna sig välmående. Vi har varit med om så mycket som vi inte kunde tänka oss när vi satt i klassrummet en fin augustidag och också första dagen i ettan! Inte bara utveckling utan också gemenskap! 

Och nu är det vår tur - vi tar studenten!

Det är sommar, ja nu tycker jag att man kan säga det! Och jag är riktigt glad - för sommar och för STUDENT 2010!



RSS 2.0