sail away

Hey!

Denna dag har inte innehållit såå mycket.. mer än att jag, mamma o gustaf (bonuspappa) var nere vid en strand hos oss och kollade på när en grupp från Stockholms Jolleskola skule kappsegla (bl.a. min syster) De var riktigt duktiga även om de var nybörjare. Jag ska inte säga så mkt eftersom jag knappt har seglat själv.

Det var min dag... inte så givande kanske.. men en dag är en dag :)

Vi har grillat nu på kvällen... mmmm :) Det gillar vi, oh yäh ;)



natt natt

hejhopp!

Idag lämnar vi kära Öland och ska vidare upp i landet tillbaka hem. Vi kommer stanna en natt i Loftahammar, men sedan är det Djurö som väntar.

Vill stanna här flera dagar, eftersom det är så fint och så lyxigt! Golf har vi spelat två gånger och jag måste säga att de går ganka bra :) Det är riktigt kul också. Har ju aldrig spelat riktig golf, bara mnigolf men det ränas ju inte...

Vi måste strax checka ut, kl11 är gränsen, så vi gör det sista i packningen.

Måste gå nu...

Ha de!

Öland - ett öl-land? ;)

Hallår där!


Jag och familjen är ute på en tripp i smålandstrakterna. Det började i Orrefors. Vi skulle bo i en liten gullig stugby med damm och badmöjligheter...

Vi kommer dit. Första tanken är: Åh, vad mysigt!

Vad händer sedan? Jo, vi går till en reception där vi pratar med två tjejer (kanske thailändskor). Vi får en nyckel till vår stuga. Vi tar bilen och åker till vår stuga som visar sig vara inom synhåll.


Inuti vår stuga finns 3 st. våningssängar placerade i 2 rum. Inget badrum = ingen toa, inget handfat. Inte ens nåt litet kök. Bara 3 våningssängar, 1 soffa, nån fåtölj och ett soffbord. Ja, det va allt.

Jag ska bara göra det klart att det finns ett allutrymme med ett litet kök och toaletter och dusch. (Dock får man betala 5 kr i enkronor för att duscha) Så vi sitter ju inte i sjön. Asså det är som på en bakgård. Hela Orrefors är som en håla. Det är dystert, tyst och väldigt lugnt. Okej, bara för att man själv är van vid stadstrafik... fastän man bor på landet :P.

Dammen vid stugbyn kan knappast va badvänlig. I alla fall hade inte jag lust att bada där. Och det blev inte bättre av att det stod en fyr mitt i dammen.

Men jag ska inte klaga. Jag får bara inse att vi har det för bra i vår vardag. Man kan bli chockad av att inte kunna ha en kran en liten bit ifrån sig, eller överhuvudtaget ha en ordentlig toalett. Om man ska leva primitivt måste man vara beredd på att man inte kan få allt. Det var egentligen ingen chock för mig, men om jag tänker i ett brett perspektiv är jag säker på att många inte inser hur det är att leva just primitivt med tanke på den vardag som är för de flesta.


Well, well. Det positiva med Orrefors var ju förstås glasriket. Vi var på en guidad tur där. Och jag och min lillasyster Sara prövade på att blåsa glas. Riktigt häftigt och så fascinerande! Vi kollade på när de tillverkade och man bara stod fokuserad och glodde :D


Nu befinner vi oss på Öland. Efter ett försök att besöka Kalmar Slott, men att vi sedan upptäckte att inträdet kostade en del, satsade vi de pengarna på lunch istället ;) Mkt bra idé!

 Som sagt är vi på Öland - strax utanför Borgholm på Ekerum på ett hotell med golfbana utanför dörren. Jättefina lägenheter bor man i.  Badrum, kök, balkong och bäddade sängar ingår ;) Snacka om skillnad från det förra.. men såklart är det en slant dyrare åxå. Men det e såå värt det.


Nä nu ska jag sova, e rätt trött.... Ja e rätt trött hela tiden faktiskt. Men det blir så när man kopplar av. Det är skönt.


Gonatt!


work is over... say hello to Öland

Har inte skrivit på ett tag nu, men tänkte bara säga att arbetandet är slut nu för min del! :) Oh, yes.. men visst har det vart skoj :D Nu bär det av, efter många ändringar, till Öland (på tisdag). Där har jag aldrig varit, så det blir spännande. Hoppas ju såklart på fint väder. Men vädret kan man sorgilt nog inte regera över. Fast - vad är det egentligen att gräma sig över, va? Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder.. var det inte så? ;)
Jaja, iallafall såg jag "Walk the line" på TV ikväll. En bra film! :) Det är synd att artister som t.ex. Johnny Cash blir drabbade av droger och så mycket alkohol. Jag menar, det kan inte vara lätt för dem.. men å andra sidan, själv kan jag egentligen inte sätta mig in i den situationen. Men det är bara för hemskt att det ska gå så långt så att man knappt har kontroll över sitt eget liv!

Firade pappa idag. Han fyllde 60 bast! :D Åren går fort. Jag, mamma och syster min hade gjort ett collage åt honom. Det var fyllt med en massa bilder från då och nu. Han blev riktigt glad! Det är ju så kul att få sånt. Krävs ju en hel del tid att fixa i ordning det, men ack så bra det blir! Det är verkligen ett minne för livet...

Nä, nu går jag och lägger mig, för mina ögon hänger inte riktigt med konstigt nog, så jag säger:

Gonatt!


MJ:s minnesceremoni var väldigt gripande!

SÅ fina ord från talarna! Man blir själv så rörd av att de blir rörda. De visste vad de pratade om! Allt var så äkta, så sant, så gripande.. Kunde till slut inte hålla tårarna tillbaka :'( Speciellt inte när dottern skulle tala.. Man känner en sån himla medkänsla, även om man inte är henne. Ofattbart.
 
Jag håller med till 100 % om att MJ skulle behövt dessa ord när han levde!! Varför kommer allt nu... när det e för sent - kan man tycka? 

"If he had heard 10 % of these words when he lived, he probably should being with us now"

Det är nu han blir uppskattad för den han var...!

Ingen vill tro att hans bortgång är sann. Jag vill inte tro att det e sant. Det är inte förrän nu jag har märkt hur stor han egentligen var - Det kan jag erkänna. 


"He is the greatest entertainer who has ever lived" 

"Michael, we love you, god bless you!"

what goes around, comes around

Hellu

Har haft en lugn och bra dag. Jag var ledig idag och två av mina kusiner är här för tillfället. Vi har badat och haft det allmänt mysigt. Lite kortspelande, lite tv-tittande och självklart lite popcorn o godis till det har också vart med på schemat. Naajs ;)

Imorrn är det jobb igen, pust! det är ganska slitigt eftersom det är så mkt folk i farten. Speciellt på helgerna. Turisterna stormar butiken, haha :P Iallafall måste jag gå o sova nu.


GodNatt!

dancing in the moonlight

Så sitter man här vid dumburken igen... men man måste ju underhålla bloggen, inte sant? :) Nu när man har sommarlov kan jag hinna med att skriva mer här - förhoppningsvis :)

Jobbat på kära ICA från 8.30 - 17.00 och det var definitivt mkt roligare idag. Dels för att jag äntligen börjar känna mig hemma med kassan o koder o allt.. men också för att det kom en massa kollo (varor) idag som man lastar ut i butiken.. och sånt gillar jag starkt... yes-box. Det är faktiskt inte såå roligt att sitta vid kassan hela dan. Nee.. då kan kollot göra en glad :) 
Asså, fattar ni hur tröttsamt det är att säga: "Var det bra så?" eller "Kvitto/Kvitto kanske/Kvitto på det?" Men man tänker inte på det egentligen.. nä, man tänker knappt alls när man sitter där. Allt bara går av farten på nåt vis. Men kul är det!

När jag kom hem från jobbet åt jag middag. Det blev lite rester från helgens grillning. Mums! Därefter gick jag o syrran ner till bryggan och tog oss ett kvällsdopp, väldigt skönt! Det är ju jätteskönt i vattnet nu.. Me like. Är rätt så kräsen när det gäller sånt ;)
Kollat på nån film på 9:an. Nån drama/thriller. Rätt bra... hette "Vänskap till döds" tror jag.

Sitter nu o dricker "Twinnings Lemon flavoured black tea"  och en skorpa till det. Lite sent på kvällen är det kanske, men det är ju så gott! 

Imorrn e jag ledig - jippi.. få se vad man hittar på då :)


Natti natti :)

RSS 2.0